معرفی کشور

مالزی

مالزی

مالزی با نام رسمی فدراسیون مالزی کشوری در جنوب شرقی آسیا و پایتخت آن کوالا لامپور است. این کشور با وجود آب و هوای گرم و شرجی با داشتن مناظر طبیعی زیبا،فرهنگ‌های متنوع، شهرهای توریستی مدرن، آرام و سرشار از جاذبه‌های گردشگری و میراث فرهنگی و باستانی بی‌شمار، گزینه‌ی خوبی برای گردشگران به شمار می رود. جالب است بدانید سازمان‌ های دولتی و وزارت‌خانه‌های این کشور در شهر جدید پوتراجایا (پایتخت اداری) قرار دارد. مالزی عضو سازمان ملل متحد و اتحادیه کشورهای همسود است.

<yoastmark class=

تاریخ

این کشور دربردارنده شاه ‌نشین‌ های جوهور، کداح، پاهنگ، نگری سمبیلان، کلانتان، پراک، سلانگور، پرلیس و ترنگانا بوده است و دو ایالت آن را فرمانداران ملاکا و پنانگ و دو منطقه فدرال پوتراجایا و کوآلالامپور  درحال حاضر سرپرستی می‌کنند. سه حزب اصلی تشکیل دهنده ناسیونال باریسان، هریک وابستگی خود را به یکی از گروه‌های نژادی کاسته‌است. تنها تنش مهم دیده‌شده در این کشور؛ از زمان استقلال آن تا کنون، شورش‌های نژادی ۱۳ می در آستانه مبارزه انتخاباتی و بر سر درگیری‌های نژادی بوده‌است. با این همه، مالزی الگویی از هماهنگی نژادی به شمار می آید.

نظام سیاسی مالزی

مالزی پس از استقلال از دست انگلیس در سال ۱۹۵۷ میلادی، حکومت سلطنتی دوره ‌ای را پذیرا شد. بر پایه قانون اساسی این کشور، پادشاه، از میان ۹ سلطان ایالت ‌های مختلف مالزی از ۱۳ ایالت، به‌ طور دوره‌ ای و برای زمان ۵ سال انتخاب می‌شود. در چهار ایالت دیگری که سلطان ندارند، بالاترین مقام رسمی، فرماندارنی انتصاب می گردند که اختیارات همان سلاطین را دارند. جالب است بدانید که پادشاه در مالزی اگرچه در ظاهر دارای اختیارات و وظایف تشریفاتی است اما در عمل در بسیاری از امور دخالت داشته و حتی قدرت منحل کردن مجلس را نیز دارد.

آب و هوا

تغییرات آب و هوای مالزی بسیار ناچیز هستند و آب و هوای این کشور در روز، حدود ۳۰ درجه سانتی گراد تغییر می‌کند. در  این کشور به خاطر باران‌های فراوان در تمام سال رطوبت زیادی وجود دارد مخصوصاً در فصل‌ های گرم سال آب و هوای مرطوب را بیشتر حس می‌کنید. اگر دلتان باران می‌خواهد باید خودتان را به سواحل شرقی کشور برسانید تا مشاهده گر شدید ترین بارندگی‌ها از اواخر نوامبر باشید.

طبیعت

طبیعت مالزی نفسگیر، همراه با جنگل های بارانی انبوه، سواحل بی پایان و رشته کوه‌هایی چشم نواز است. همه مسیرهای طبیعت گردی چشم اندازه ها و مناظری خیره کننده دارند که گردشگران به شوق دیدنشان مدت ها این مسیرها را دنبال میکنند و می روند تا از طبیعت گردی بینظیر لذت ببرند. با گشتن در دل طبیعت مالزی پاداشی ارزشمند هدیه می گیرید و آن چیزی نیست جز زیبایی های طبیعتی دل نواز که تا مدت ها تصاویری فراموش نشدنی را در ذهنتان حک می کنند.

مالزی- جزیره مانوکان

مالزی – جزیره مانوکان

جمعیت

مالزی از نظر مساحت شست و هفتمین کشور بپهناور در جهان است. به همین دلیل جمعیت مالزی نیز بسیار قابل چشم‌گیر است.

ایالات مالزی

مالزی دارای ۱۳ ایالت است و هر ایالت دارای یک سر وزیر است و اکثر ایالت‌ها دارای «پادشاه» هستند. در زیر ایالات این کشور به همراه مراکز آن را می‌توانید ببینید.

Johor (Johor Bahru)

Kedah Kedah (Alor Setar)

Kelantan Kelantan (Kota Bharu)

Malacca Malacca (Malacca City)

Negeri Sembilan Negeri Sembilan (Seremban)

Pahang Pahang (Kuantan)

Penang Penang (George Town)

Perak Perak (Ipoh)

Perlis Perlis (Kangar)

Selangor Selangor (Shah Alam)

Sabah Sabah (Kota Kinabalu)

Sarawak Sarawak (Kuching)

Terengganu Terengganu (Kuala Terengganu)

اقتصاد مالزی

شبه جزیره مالایی و آسیای جنوب شرقی، همواره مرکزی برای تجارت بوده‌است. اقلام گوناگونی همچون چینی‌آلات و چاشنی‌ها، حتی پیش از آنکه سلطان‌نشین مالاکا و سنگاپور به این شهرت برسند، فعالانه تجارت می‌شده‌است. در سده هفدهم، ذخایر فراوانی از قلع در چند ایالات مالایایی کشف شد. سپس، همان‌طور که امپراتوری بریتانیا بر مالایا چیره شدند، درختان کائوچو و خرمای روغنی برای مقاصد بازرگانی عرضه شدند. در طول این دوران، مالایا به بزرگ‌ترین تولیدکننده عمده قلع، کائوچو و خرمای روغنی تبدیل شد.

فرهنگ مالزی

اسلام دین رسمی مالزی است و از تعداد ۳۲٫۳ میلیون جمعیت این کشور حدود ۶۱ درصد از مردم دارای دین اسلام بوده‌اند. مذهب مسلمانان این کشور اغلب شافعی است و البته از برخی فرقه‌های دیگر مثل صوفیه و اسماعیلیه نیز در این کشور تعدادی زندگی می‌کنند.

مردم این کشور انسان های بسیار خونگرم و میهمان نواز هستند. مسلمان‌ها دارای رستوران‌ها و فروشگاه‌هایی هستند که با آرم حلال مشخص می‌شوند. هندوها به برهما و چینی‌ها به بودا معتقد هستند.

با توجه به طبیعت بخشنده این سرزمین بومی‌های مسلمان اخلاقی خوش داشته و بسیار دست و دل باز هستند. دارای نظم و ترتیب بسیار در کارها می‌باشند؛ که با توجه به سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌های ژاپنی در این کشور و نظارت و مدیریت ژاپنی‌ها این نظم در تمام جاها مشهود است.

<yoastmark class=

جاذبه های گردشگری مالزی

جاذبه های گردشگری مالزی بسیار گسترده و وسیع است که نیازهای هر قشری را ارضا می‌نماید. از طبیعت بکر و بی نظیرش گرفته تا سازه های مدرن و چشم نواز به همراه جاذبه های فرهنگی تاریخی این کشور که در تاریخ و تمدن آن ریشه دارد. برای آگاهی کامل میتوانید از مقاله جاذبه های گردشگری مالزی دیدن نمائید.

مهاجرت به مالزی

مهاجرت به مالزی برای ایرانیان با توجه به اینکه یک کشور مسلمان و در عین حال پیشرفته است، انتخاب جذابی می‌باشد. این کشور از جمله کشورهایی است که مهمترین اصول مهاجرتی را برای دارندگان اقامت رعایت می‌کند. مالزی از جمله مقاصد مهاجرتیست که علاوه بر داشتن حق شهروندی، کشوری خوب با استانداردهای اروپایی است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *