قبرس جنوبی یا جمهوری قبرس کشوری واقع در دریای مدیترانه است. بزرگترین شهر و پایتخت آن شهر نیکوزیا است. کشور قبرس به دو بخش قبرس شمالی و جنوبی تقسیم بندی شده است. قبرس شمالی ترک نشین است و ساکنان آن مسلمان و ترک زبان ها هستند، قبرس شمالی فقط توسط کشور ترکیه به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته می شود؛ اما قبرس جنوبی که به بخش اروپایی قبرس معروف است، اغلب یونانی نشین هستند. تنها بخش جنوبی قبرس عضو اتحادیه اروپا است. جزیرهٔ قبرس پس از جزایر ساردینیا و سیسیل، سومین جزیرهٔ بزرگ در دریای مدیترانه می باشد.
تاریخ
از سال ۱۹۷۴ میلادی که ارتش ترکیه در واکنش به کودتای یونانیها به شمال قبرس حمله کرد، جزیره قبرس به دو کشور تقسیم شد. پس از آن، بخش جنوبی قبرس که در اختیار یونانی هاست به اتحادیه اروپا پیوست اما بخش ترک نشین شمالی جدا ماند. قبرس شمالی تنها توسط دولت ترکیه به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته میشود.
نظام سیاسی
قِبرس از سال ۱۹۶۱، به عضویت اتحادیه کشورهای مشترک المنافع درآمد و همچنین از کشورهای بنیانگذار جنبش عدم تعهد است. جمهوری قبرس از ۱ مه ۲۰۰۴، عضو اتحادیه اروپا شده است.
آب و هوا
در تابستان این کشور می تواند تا 10 ساعت در روز آفتاب داشته باشد و دمای آن از مرز 30 درجه سانتیگراد بالا برود. در این فصل از سال معمولا باران هیچ ربطی با آب و هوای قبرس ندارد و معمولا هوا همیشه آفتابی است. همچنین در بهار هم که هوا کمی خنک تر از فصل تابستان است، باز هم هوای قبرس آفتابی است و حتی در این فصل هم قبرس روزهای آفتابی بسیار دلچسبی را را دارد تجربه می کند.
طبیعت
قِبرس جنوبی در شرق مدیترانه و نزدیک به ترکیه و یونان واقع شده است. این کشور، سومین جزیره بزرگ مدیترانه است و زیبایی های طبیعت آن سالانه گردشگران بسیاری را جذب میکند.
جمعیت قبرس جنوبی
قبرس همچنین سومین جزیره پرجمعیت، در دریای مدیترانه است. جمعیت قبرس، حدود 1,170,000 تن میباشد.
ناحیه های قبرس جنوبی
این کشور تنها 6 ناحیه دارد.
- ناحیه نیکوزیا
- ناحیه لیماسول
- ناحیه لارناکا
- ناحیه پافوس
- ناحیه فاماگوستا
- ناحیه کایرنیا
اقتصاد قبرس
قبرس، کشوری توسعهیافته با درآمد ماهانه بالا و شاخص توسعه انسانی بسیار زیادی است.
فرهنگ قبرس
یونانیها مسیحی ارتودوکس و ترکهای قبرس، مسلمان سنی میباشند.
قسمت شمال این جزیره، قبرس شمالی دارای ساکنان مسلمان و ترک زبان قبرسی میباشد و بخش جنوبی این جزیره عموماً قبرسی یونان نشین هستند. در قبرس هردو زبان یونانی و ترکی، زبان های رسمی هستند. این جزیره به خاطر اهمیت جغرافیایی خود، بارها در طول تاریخ، مورد حمله و اشغال امپراتوری های گوناگون قرار گرفته است. از جمله هیتیها، آشوریها، مصریها، هخامنشیها، یونانیها، مقدونیها، رومیها، بیزانسیها، عثمانیها و اعراب که این جزیره را مورد یورش قرار داده اند.
جاذبه های گردشگری قبرس جنوبی
قبرس از مناطق گردشگر پذیر مدیترانه است و در ۱ ژانویه ۲۰۰۸ به سازمان منطقه یورو پیوست است.
مهاجرت به قبرس جنوبی
مهاجرت به صورت کارآفرینی به این کشور یکی از روش هایی است که چند وقتی است بسیار دیده میشود. دولت قبرس جنوبی برای این امر صندوق حمایتهای مالی در نظر گرفته است.