امارات متحده عربی که معمولاً امارات نامیده میشود، یکی از کشورهای توسعه یافتهایست که در جنوب غرب آسیا و حاشیهی خلیج فارس واقع شده است. این کشور با عمان و عربستان سعودی مرز مشترک دارد و از طریق خلیج فارس با قطر، بحرین و ایران مرتبط است. پایتخت امارات شهر ابوظبی می باشد، درحالیکه دبی بزرگترین، پرجمعیت ترین و معروف ترین شهر این کشور است که یک مرکز اقتصادی بینالمللی در منطقه خاورمیانه محسوب می شود. در سالهای اخیر به دلیل ثبات و رشد بالای اقتصادی، تجارت گسترده و مدرن بودن زیرساختها، این کشور به یکی از قطبهای گردشگری و سرمایه گذاری در دنیا تبدیل شده است.
تاریخ
تاریخ امارات را هم مانند تمامی کشورها می توان با توجه به آثار باستانی یافته شده در آن تخمین زد. آثاری که تاریخ سکونت و مهاجرت انسان هایی را نشان میدهد که در ۱۲۵٫۰۰۰ سال پیش از آفریقا به شارجه آمده اند. مکانهای تدفین که قدمت آن به دوران نوسنگی و عصر برنز میرسند، قدیمیترین مکان شناخته شده داخلی در جبل بوهایس است.
نظام سیاسی
به طور کلی این کشور به صورت پادشاهی اداره میشود. امارات متحده عربی یک پادشاهی انتخابی از همبستگی هفت امارت میباشد. این هفت امارت متشکل از ابوظبی (پایتخت)، عجمان، دبی، فجیره، رأسالخیمه، شارجه، و امالقیوین می باشد. هر امارت توسط یک امیر اداره میشود که این امیران مجلس عالی اتحاد را تشکیل میدهند. لازم به ذکر است امیر ابوظبی همواره رئیس امارات متحده عربی میباشد، درحالی که امیر دوبی همیشه مقام نخست وزیری این کشور را برعهده دارد.
آب و هوا
آب و هوای امارات نیمه گرمسیری و خشک با تابستانهای بسیار گرم و زمستانهای معتدل و گرم میباشد. به طور کلی فضای این کشور در طبقه بندی آب و هوای کویری قرار میگیرد. تابستان بسیار گرم و مرطوب با میانگین دمای بالا 41 درجه سانتیگراد است. بالاترین دما ثبت شده در دبی در سال 2002، 55 درجه سانتی گراد بوده است. هوای این کشور در سراسر سال اکثرا آفتابی و گرم میباشد. با این حال، در چند دهه گذشته میزان بارش در نقاط مختلف کشور افزایش یافته است.
![امارات - ساحل جمیرا](https://mrokey.com/wp-content/uploads/2023/07/ساحل-جمیرا-1.jpg)
امارات – ساحل جمیرا
طبیعت
طبیعت این کشور از سواحل خیرهکننده و کویرهای بکرش گرفته تا جاذبه هاى طبیعی ديگر را شامل می شود .مكان هاى زيادى وجود دارد كه جزئی از جاذبه های طبیعی امارات می باشد. برای آشنایی بیشتر میتوانید، مقاله طبیعت امارات را مطالعه نمایید.
جمعیت
جمعیت امارات حدودا 9 میلیون و 365 هزار نفر است. جالب است بدانید که از این تعداد حدودا ۱٫۴ میلیون نفر شهروند بومی و الباقی غیر بومی و یا مهاجر میباشند.
شهرهای امارات
- ابوظبی
- عجمان
- دبی
- فجیره
- رأسالخیمه
- شارجه
- امالقیوین
اقتصاد امارات
سرانه تولید ناخالص داخلی در امارات آخرین بار در سال 2020 برابر با 37497.58 دلار آمریکا ثبت شده است. تولید ناخالص داخلی سرانه در امارات متحده عربی معادل 297 درصد میانگین جهانی است.ساختار اقتصادی امارات به گونه ای وضع شده است که به دولت فشاری برای پایین نگاه داشتن نرخ بیکاری نمیآید. با توجه به جمعیت بومی کشور، از کشورهای بسیاری کارگر، متخصص و کارمند می گیرد که قوانین ویزای کشور برای بسیاری از این افراد سخت گیرانه به حساب می آید.
فرهنگ امارات
فرهنگ مردم امارات منطبق بر فرهنگ عربی میباشد و از فرهنگ ایرانی، هندی و آفریقای شرقی تأثیر بسیاری گرفته است. مردم و قوانین این کشور ارتباط تنگاتنگی با دین اسلام دارد و قوانین اسلامی در تمامی خاک آن حکم فرماست. البته چون این کشور توریستی محسوب می شود و شهرت جهانی دارد، مسافران و پیروان ادیان دیگر در انجام مراسم مذهبی خود آزاد می باشند. در این کشور پوشیدن لباس آزاد و به دلخواه هر شخصص است یا الکل در هتل ها و کلابها سرو می شود ولی در خیابان نمی توان به صورت آزادانه الکل به دست بود.
![مسجد شیخ زائد](https://mrokey.com/wp-content/uploads/2023/07/مسجد-شیخ-زائد-1.jpg)
مسجد شیخ زائد
جاذبه های گردشگری امارات
امارات متحده عربی که جهان را با آسمان خراشها، هتل های مجلل، مراکز خرید شیک و سواحل شنی چشم نوازش شگفت زده کرده است؛ بدون شک از مقاصد اصلی بسیاری از گردشگران ایران و جهان میباشد. از دیگر جاذبه هایگردشگری امارات میتوان به مکان های تاریخی، خرابه های باستانی، قلعه های چند صد ساله، موسیقی، میراث و سنت نوشیدن قهوه، کشتی سازی، نگهداری از حیواناتی مثل شتر و اسب هم اشاره نمود. برای آشنایی بیشتر با این جاذبهها میتوانید مقالهی جاذبه های گردشگری امارات را مطالعه کنید.
مهاجرت به امارت
وضعیت روبه رشد اقتصادی و زندگی در شرایط کاملا مرفه جزو عواملی هستند که آمار مهاجرت به این کشور را بالا میبرد. راه های مهاجرت به امارات که در مقالاتی جداگانه به آن پرداخته ایم به شرح زیر است:
-
مهاجرت به دبی از طریق کار
-
مهاجرت به دبی از طریق سرمایهگذاری
-
مهاجرت به دبی از طریق تحصیل
-
مهاجرت به دبی از طریق خرید ملک
-
مهاجرت به دبی از طریق ثبت شرکت
-
مهاجرت به دبی از طریق ازدواج
-
مهاجرت به دبی از طریق پناهندگی
-
مهاجرت به دبی از طریق تولد فرزند